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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Pecuária Sudeste. |
Data corrente: |
02/05/2023 |
Data da última atualização: |
02/05/2023 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Autoria: |
DIAS, K. M.; GAMA, M. A. S. da; RIBEIRO FILHO, H. M. N. |
Afiliação: |
KAMILA MACIEL DIAS, Universidade do Estado de Santa Catarina; MARCO ANTONIO SUNDFELD DA GAMA, CPPSE; HENRIQUE MENDONÇA NUNES RIBEIRO FILHO, Universidade do Estado de Santa Catarina. |
Título: |
Milk fatty acid composition of cows and ewes supplemented with black wattle tannin extract. |
Ano de publicação: |
2023 |
Fonte/Imprenta: |
Ciência Rural, v. 53, n. 12, e20220095, 2023. |
Páginas: |
10 p. |
ISSN: |
1678-4596 |
DOI: |
https://doi.org/10.1590/0103-8478cr20220095 |
Idioma: |
Português |
Conteúdo: |
This study evaluated the effects of Acacia mearnsii tannin extract on milk fatty acid profile of dairy ewes and cows. In experiment 1, twenty-four Lacaune ewes received one of the following dietary treatments: control (no tannin extract added to the diet), T30 (30 g tannin extract/kg concentrate), and T40 (40 g extract/kg concentrate). In experiment 2, thirty Jersey cows received either a control diet (no tannin extract added to the diet) or the same diet containing 40 g tannin extract/kg concentrate (T40). Dry matter intake, milk production and milk solids content of ewes and cows were unaffected by tannin supplementation. The cis-9, trans-11 conjugated linoleic acid (CLA) content increased linearly by 21% in milk fat from ewes fed tannin extract, while the C18:2 n-6 (linoleic acid) content tended (P = 0.051) to increase by 13% in cows fed TE. The supplementation with black wattle tannin extract improves the nutritional quality of milk fat of ewes and cows to a small extent, with no adverse effects on performance or gross milk composition. |
Palavras-Chave: |
Componentes secundários de plantas; Dairy fat; Gordura do leite; Plant secondary compounds; Ruminant diets. |
Thesagro: |
Acácia Mearnsii; Ruminante. |
Categoria do assunto: |
L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/1153453/1/MilkFattyAcid.pdf
|
Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Pecuária Sudeste (CPPSE) |
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URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Soja. |
Data corrente: |
12/03/2009 |
Data da última atualização: |
12/03/2009 |
Tipo da produção científica: |
Resumo em Anais de Congresso |
Autoria: |
CATELLI, L. L.; ARIAS, C. A. A.; DI MAURO, A. O.; CAMARGO, P. O.; MARIN, S. R. R.; POLIZEL, A. M.; SOUZA, L. G.; LEMOS, N. G.; RINCÃO, M. P.; YAMANAKA, N.; ABDELNOOR, R. V. |
Afiliação: |
Lizandra L. Catelli, UNESP; Carlos Alberto Arrabal Arias, CNPSo; A. O. Di Mauro, UNESP; P. O. Camargo, UENP; Silvana Regina R. Marin, CNPSo; A. M. Polizel, CNPSo; L. G. Souza, CNPSo; M. P. Rincão, CNPSo; N. Yamanaka, JIRCAS; Ricardo Vilela Abdelnoor, CN. |
Título: |
Parámetros genéticos de resistencia asociados a la roya asiática de la soja (Phakopsora pachyrzi). |
Ano de publicação: |
2008 |
Fonte/Imprenta: |
In: CONGRESO LATINOAMERICANO DE GENETICA, 13; CONGRESO DE GENETICA, 6, 2008, Lima. Resumos...Lima: Hozlo S.R.L., 2008. |
Idioma: |
Espanhol |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Soja (CNPSO) |
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